Laagvlieger

Written by Harry Hilders on February 7th, 2011

Harry Hilders streetflyerTenzij je extreme hoogtevrees hebt, heb je vast ooit in je leven weleens gedroomd om te kunnen vliegen. Sterker nog: het is één van de grootste obsessies van de mens door de eeuwen heen. Scheren over de wolken als een vogel, een duikvlucht maken, net niet landen en met een soepele wending weer de lucht in. Vrij en grenzeloos. We maakten hanggliders, vliegtuigen en luchtballons om onze vlieghonger te stillen en nu kan de StreetFlyer in dit rijtje aansluiten. Of…?

Carsten Mehring ontwierp de StreetFlyer om haar gebruiker het gevoel te geven te vliegen. Maar hangen in een tuigje om je middel en schouders en zo een halve meter boven het asfalt “vliegen” – het ziet er allemaal niet erg vogelvrij uit. Zeg maar gerust: lomp. Het ding zou je waarschijnlijk minder het gevoel geven te kunnen vliegen, dan hangend in de touwen van een simpele schommel, of ronddrijvend in een zwembad.

Desalniettemin is een testritje natuurlijk altijd leuk. Voorlopig is de rare hangfiets echter nog niet op de markt. Mehring is bezig zijn uitvinding te verfijnen en de markt te verkennen. Volgens de laatste berichten zou de fiets kunnen helpen bij het revalideren. Waarvan is niet duidelijk.

 

Leave a Comment