Trek en lui? Print een pizza!

Written by Harry Hilders on April 17th, 2014

Heb je na een lange dag werken of bankhangen geen zin om naar de winkel te gaan? Dan print je toch gewoon een pizza? Klinkt als toekomstmuziek, maar over een paar maanden kan het al werkelijkheid zijn. Producent Natural Machines zegt namelijk al in de tweede helft van 2014 haar Foodini op de markt te kunnen brengen.

Foodini is een 3D-printer waar je vers eten mee kunt printen. Iemand die dat wil dan? Blijkbaar wel; nog maar twee dagen op Kickstarter hadden de bedenkers al meer dan 40 duizend dollar ingezameld. Er is 100 duizend dollar nodig om de eerste exemplaren te kunnen produceren voor de consumentenmarkt. Dat lijkt binnen handbereik.

Geprinte ravioli
Koken met de Foodini moet heel simpel zijn. Op het menu staan onder meer pizza’s, ravioli en quiche. Je doet zelf verse ingrediënten in de door de Foodini gebruikte capsules en de printer doet de rest. In een paar minuten heb je al een vers geprinte cracker, aldus het bedrijf. En heb je meer tijd, dan print je in zo’n 20 minuten een chocoladesculptuur. Natural Machines is in gesprek met verschillende winkels om te kijken of het mogelijk is om kant en klare capsules met ingrediënten aan te kunnen bieden.

In dit filmpje wordt uitgelegd hoe het werkt.

De voordelen van printen
Of het sneller is? Als je het aan Harry Hilders vraagt, is zelf koken sneller. Zeker als je voor een groot gezin kookt. Maar voor jezelf ravioli printen zou sneller kunnen zijn dan vers maken. Of het ook net zo lekker is, is natuurlijk zeer de vraag. Daar zegt Natutal Machines wijselijk niet al te veel over.

 

Comments are closed.