De 5 leukste gadgets van deze Olympische Spelen!

Written by Harry Hilders on August 19th, 2016

Iedere Spelen is het weer raak. Met de grote technische ontwikkeling van de laatste jaren blijven ook de Spelen niet achter. Iedere Spelen zijn er wel weer een aantal nieuwe gadgets die het de topsporters een stuk makkelijker maken. Wat zijn de coolste gadgets van deze spelen in Rio?

1. Solos bril
Solos is nog niet erg bekend onder het grote publiek, maar heeft nu een handige uitvinding gedaan. De solos bril helpt wielrenners te voorzien van allerlei info over bijvoorbeeld hun snelheid en hoe snel hun hart klopt. De bril is ook zo ontworpen dat hij perfect past op de helm van de renners, zodat deze niet in de weg zit tijdens het rijden.

OS 1

2. De klap-mee daille
Ook voor de supporters zijn een aantal leuke gadgets bedacht. Zo heeft Heineken voor deze Spelen de klap-mee daille bedacht. Het is natuurlijk lastig om mee te klappen en juichen wanneer je aan het drinken bent. De klap-mee daille ziet er uit als een medaille, maar je kunt hem open klappen. Je kunt je drinken in de medaille hangen die als een soort houder dient. Zo kun je op spannende momenten toch meejuichen. Handig!

OS 2

3. Cooling Hood
Nike is een van de bekendste sponsors van de Olympische Spelen. Ook dit jaar hebben ze weer een coole gadget bedacht voor de topsporteres. De cooling hood, een soort van masker dat over het hoofd, de nek en een groot gedeelte van het gezicht heen zit. In het masker zit koude vloeistof. Dit zorgt er voor dat een sporte snel afkoelt en dus ook sneller herstelt tussen wedstrijden door of wanneer ze hard getraind hebben!

4. Halo Sport
Wanneer je de breinset voor het eerst ziet heeft hij verdacht veel weg van een gewone koptelefoon. Maar deze gadget is alles behalve een gewone koptelefoon. De Halo sport stuurt een soort trillingen naar de hersenen van atleten. Het idee achter het apparaat is dat atleten aletter zijn wanneer ze aan het oefenen zijn. De trillingen worden naar de spieren gestuurd waardoor deze sneller kunnen reageren. Erg cool!

OS 4

5. Vert Jump Monitor
Dit handige apparaatje wordt gebruikte door de Amerikaanse volleybaldames. Het is erg klein en wordt vastgeklikt aan de heup. Het apparaat meet hoeveel sprongen er in x tijd gemaakt worden, hoe hoog de sprongen gemiddeld waren en hoe hoog de hoogste sprong was. Zowel de trainers als de sporters kunnen op hun device deze waarden aflezen. Een trainer kan hier tijdens een wedstrijd goed bekijken welke speler slechter presteert en welke speler bijvoorbeeld aan een wissel toe is. Dit maakt de teams nog meer aan elkaar gewaagd.

OS 5

 

Comments are closed.