Word fit met de Sit-Tight stoel

Written by Harry Hilders on August 4th, 2017

Kun je fit worden met behulp van de Sit-Tight stoel?

Bewegen is behouden. Dat is iets dat steeds meer tot mensen door begint te dringen. Dit begint al in de wieg en hoewel het daar nooit fout gaat, merk je wel dat hoe ouder we worden hoe laconieker we met beweging omgaan. Immers, we nemen veel liever de auto dan de fiets en als het even kan verkiezen we de roltrap of lift boven de trap. En hoe lekker is bankhangen wel niet?

Als je daarnaast ook nog eens een zittend beroep hebt dan is de kans dat je genoeg beweegt vrij klein.
De Sit- Tight stoel wil hier verandering in brengen. Het doel is simpel. Al zittend word je gestimuleerd te bewegen.

Hoe werkt de Sit-Tight stoel?

De stoel heeft iets weg van een krukje met een soort van voorbedrukt zadel. Hierdoor heb je al zittend, goed grip op de stoel. De functie van de onderzijde van de stoel zou je met een bal kunnen vergelijken. Hij beweegt dus voortdurend. Het enige verschil is dat de stoel, omdat hij maar 15 graden kan kantelen, niet kan vallen.

Stil zitten is onmogelijk op de stoel. Je schommelt voortdurend heen en weer. De gedachte hierachter is dat je dan gedwongen wordt je balans te bewaren en dus je spieren gebruikt.
Hierdoor blijf je, terwijl je zit, in beweging. Iets wat goed is voor de gezondheid, gewicht en geest.

De voor- en nadelen van de Sit-Tight stoel

Afhankelijk van jouw wensen en eisen aan het doel van de stoel, zijn er sowieso een aantal voor- en nadelen te melden over de Sit- Tight stoel.
Zo mag je het bewegen als een voordeel zien. Immers, bewegen is altijd goed en als je al zittend de nodige beweging kunt verkrijgen is dat geweldig.
Het voortdurend in beweging zijn, omdat je anders je evenwicht verliest, kan ook nadelig werken. Het kan ten koste gaan van de concentratie.
Een nadeel is wel het ontbreken van leuningen. Zit je niet goed, dan ga je dit voelen.

Afbeeldingsresultaat voor sit tight stoel

 

Comments are closed.